این عضو هیات علمی دانشگاه هشدار داد: مصرف زیاد گوشت دودی، نمک، مصرف زیاد ترشی و غذاهایی که بیرون از یخچال نگهداری شده اند، در ایجاد سرطان معده نقش دارند.
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 26
بازدید هفته : 250
بازدید ماه : 224
بازدید کل : 837833
تعداد مطالب : 864
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 1
Template By: LoxBlog.Com
تهاجم فرهنگی
جی پی اس موتور
جی پی اس مخفی خودرو
تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان دانلود و آدرس kaktoos62.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
دکتر اورنگ ایلامی افزود:از نشانههای سرطان معده میتوان به احساس درد به ویژه در قسمت فوقانی شکم، بزرگ شدن شکم به علت تجمع مایع در شکم، حس سیر شدگی زودهنگام حتی پس از خوردن مقدار کمی غذا، کاهش اشتها، کاهش وزن شدید، خستگی و ضعف طولانی مدت و دفع مدفوع سیاهرنگ که نشانه وجود خون در دستگاه گوارش است، اشاره کرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه هشدار داد: مصرف زیاد گوشت دودی، نمک، مصرف زیاد ترشی و غذاهایی که بیرون از یخچال نگهداری شده اند، در ایجاد سرطان معده نقش دارند.
پزشکان تاکید میکنند برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ مصرف مقدار قابل توجهی سبزی همراه با ماهی موثر است.
سرطان روده بزرگ دومین سرطان کشنده به حساب میآید که میتوان با داشتن رژیم غذایی سرشار از سبزیجات همراه با ماهی خود را در برابر این بیماری مصون کرد.
پزشکان در بررسی جدیدی که انجام دادند اطلاعات مربوط به وضعیت سلامت و رژیم غذایی 77 هزار آمریکایی را مورد مطالعه قرار داده و دریافتند افرادی که از رژیم غذایی گیاهی استفاده کرده اند 22 درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند. همچنین زمانیکه این رژیم غذایی همراه با مصرف ماهی باشد احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ 43 درصد کاهش مییابد.
«میشل اورلیچ» از دانشگاه لوما لیندا در کالیفرنیا گفت: افرادی که سبزیجات مصرف میکنند نه تنها گوشت کمتری می خورند بلکه از خوردن نوشیدنیهای حاوی کالری، غلات تصفیه شده و مواد قندی نیز پرهیز میکنند.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، دکتر «آلفرد نئوگوت» از مرکز درمانی دانشگاه کلمبیا نیز گفت: در رابطه با مکانیزمهای تغذیهای متخصصان نمیتوانند به طور قطع صحبت کنند و این مشکل در رابطه با مطالعات تغذیهای سرطان هم وجود دارد و دقیقا نمیدانیم جزئیات این مکانیزمها به چه صورت است. هر چند آنچه تاکنون مشخص شده تاثیر مثبت مصرف میزان بالایی از میوه و سبزی و خطرات مرتبط با مصرف بالای گوشت قرمز برای سلامتی است.
![]() آزمايش ساده وکم هزينهاي براي تشخيص سرطان روده بزرگ کشف کردند که در اين روش يک قاشق ماست مصرف ميشود.
|
به نظر شما کولونوسکوپي راحتتر است يا خوردن يک قاشق ماست؟ دانشمندان آمريکايي در تلاشند به جاي آزمايشهاي تهاجمي و آزار دهنده با خوردن يک قاشق ماست و آزمايش ادرار سرطان روده بزرگ را تشخيص دهند.
پزشکان و مهندسان موسسه فناوري ماساچوست (MIT) آزمايش ساده وکم هزينهاي براي تشخيص سرطان روده بزرگ کشف کردند که در اين روش يک قاشق ماست حاوي نانوذرات مصنوعي قورت داده شده و سپس از اين افراد آزمايش ادرار گرفته ميشود. اين نوع نانوذرات مصنوعي بر سلولهاي سرطاني تاثير دارد و موجب نشانگرهاي زيستي ميشوند. به گفته کوين بيلز از موسسه ماساچوست، اين فناوري ادامه تحقيقاتي است که نشان ميدهد اين نانوذرات قادر به تشخيص مکان تومورهاي سرطاني هستند و با آنزيمي که ترشح ميکنند، اين مواد را ميشکنند. اين قطعات کوچک نانوذرات به وسيله کليه جمع شده و دفع ميشوند و به قدر کافي غليظ و قابل تشخيص هستند. براي اولين بار اين تشخيص با استفاده از دستگاههاي آزمايشگاهي انجام شد و اکنون دانشمندان نوارهاي کاغذهاي تشخيص براي آزمايش ادرار (مانند نوارهاي کاغذهاي تشخيص بارداري) تهيه کردهاند. |
معده یکی از اعضای موجود در شکم و بخشی از دستگاه گوارش است و مانند هر کدام از اعضای دیگر مستعد ابتلا به سرطان است.
پس از این که غذا جویده و بلعیده شد از طریق لوله ای به نام مری از دهان وارد معده می شود. معده عضوی کیسه مانند و دارای ۵ قسمت مختلف است که ترشحات مختلفی برای هضم اولیه غذا ترشح می کند. سرطان در هر کدام از این مناطق پنجگانه ممکن است شروع شود و گاهی علایم و میزان بهبودی بر حسب محل ابتلا تفاوت می کند.
دیواره معده از پنج لایه تشکیل شده است. داخلی ترین لایه که حایز اهمیت خاص است لایه مخاطی نامیده می شود واکثر سرطان های معده نیز از این قسمت شروع می شود. هر چه سرطان به بافت های زیرین نفود کند احتمال بهبودی کاهش می یابد. سرطان معده در طی سالیان و با آرامی رشد می کند اما قبل از این که سرطان به معنای واقعی ایجاد شود، تغییراتی در لایه های معده ایجاد می شود. این تغییرات اولیه به ندرت علایم ایجاد می کنند و تشخیص داده نمی شوند.
بنابر اعلام اداره سرطان مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، با دانش فعلی بشر، پیشگیری از بروز سرطان ها با کنترل عوامل خطر مقدور و تشخیص زودرس با هدف درمان قطعی در مورد بسیاری از سرطان ها امکان پذیر است. تخمین زده می شود که بیش از یک سوم تمام موارد سرطان ها قابل پیشگیری و یک سوم دیگر به شرط تشخیص زودهنگام، بالقوه درمان پذیر هستند. عفونت معده با باکتری هلیکوباکترپیلوری، ابتلا به گاستریت مزمن معده، سن بالا (بیش از ۵۰ سال)، جنس مذکر، رژیم غذایی (پرنمک، کم میوه و کم سبزیجات)، کم خونی، سیگار کشیدن، متاپلازی روده ای، پولیپوز آدنوماتوز فامیلی با پولیپوز معده، مصرف غذاهای حاوی نیترات بالا بویژه فست فودها و نیز مصرف غذاهای نمک سود و دودی شده و آماده سازی نامناسب غذا به همراه استفاده از غذاهای مانده از مهم ترین عوامل خطر ابتلا به سرطان معده هستند.
علا ئم و نشانه های سرطان معده:
مرحله اولیه: سو» هاضمه و ناراحتی معده، احساس نفخ و باد کردن بعد از غذا خوردن، تهوع خفیف، کاهش اشتها، سوزش سردل
مرحله پیشرفته: خون در مدفوع، استفراغ، کاهش وزن بدون علت قابل توجیه، درد معده، زردی، تجمع آب داخل شکم (آسیت)، اختلال بلع (دیسفاژی)
چگونگی تشخیص سرطان معده:
معاینه بالینی و شرح حال: ارزیابی عادات و وضعیت سلامت و بیماری فرد، انجام معاینات بالینی
بررسی پاراکلینیک: شمارش کامل سلول های خونی (تعداد گلبول های قرمز خون، گلبول های سفید خون و پلاکت ها، میزان هموگلوبین)، آزمون گایاک ( بررسی وجود خون پنهان در مدفوع)، آزمون بلع باریم، آندوسکوپی فوقانی و نمونه برداری، سی تی اسکن.
آزمون ها و روش های مورد استفاده برای مرحله بندی سرطان از جملهCA۱۲۵ وCEA در خون، عسکبرداری با اشعهX از قفسه سینه، سونوگرافی اندوسکوپی، سی تی اسکن، لاپاراسکوپی و ...
چگونگی درمان سرطان معده:
جراحی: جراحی رایج ترین درمان برای همه مراحل سرطان معده بوده و به صورت برداشت نسبی یا کامل معده انجام می شود.
سایر درمان ها: شیمی درمانی، اشعه درمانی، شیمی اشعه درمانی، درمان بیولوژیک
چگونگی پیشگیری از بروز سرطان معده:
حفظ وزن مناسب با انجام فعالیت فیزیکی حداقل سی دقیقه در پنج روز هفته
عدم استعمال دخانیات
استفاده از حداقل ۵ وعده سبزیجات و میوه های مختلف در روز
محدودیت مصرف گوشت قرمز یا گوشت های فرآوری شده و استفاده از غلات کامل
عدم مصرف الکل
محدودیت مصرف غذاهای نمک سود و دودی شده و فست فودها.
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
یک فوق تخصص گوارش با بیان اینکه سرطان معده بیشتر در گروههای خونی A دیده میشود، گفت: مصرف غذاهای مانده، شور و سیگار میتواند از عوامل بروز سرطان معده باشد.
به گزارش تسنیم، سیدمحمود اسحاقحسینی فوق تخصص بیماریهای گوارشی اظهار داشت: سرطان معده جزو سرطانهایی است که بیشتر درمردان بروز میکند که متاسفانه در حال گسترش است و اگر در مراحل ابتدایی شناخته شود میتوان به بیمار کمک کرد.
به گفته وی از عوامل احتمالی بروز سرطان معده میتوان میکروب هلیکو باکتر پیلوری اشاره کرد که این میکروب در ایجاد زخمهای معده نقشهای مهمی برعهده دارد و افرادی که دچار بیماری ورم معده هستند اگر درمان نشوند نهایتاً به سرطان معده مبتلا خواهند شد.
اسحاق حسینی افزود: نوع غذاهای مصرفی در بروز سرطان معده نقش اساسی برعهده دارد افرادی که از غذاهای نمک سود شده مانند ماهیهای دودی و شور بیرویه استفاده میکنند، ریسک سرطان معده در این افراد بیشتر است همچنین غذاهایی که دارای نیترات، از عوامل خطر بروز سرطان معده محسوب میشوند چرا که نیتراتها به وسیله باکتریهای موجود در روده به نیتریت تبدیل میشوند که خود زمینهساز سرطان معده هستند البته سیگار و الکل نیز از عوامل شناخته شده بروز سرطان معده اند.
این فوق تخصص گوارش در برنامه تلویزیونی مستند پزشکی بیان کرد: گروههای خونی نیز در بروز سرطان معده نقش دارند که سرطان معده بیشتر در گروههای خونی A دیده میشود و کسانی که مشکلات اقتصادی دارد و در سطح پایینتری زندگی میکنند، بروز سرطان معده بشتر است و مصرف غذاهای مانده و سیگار میتواند از عوامل بروز سرطان معده باشد.
وی افزود: سرطانها در ایران دیر شناخته میشوند چرا که علامت چندانی ندارند و فرد با شکایتهای معمولی ممکن است به پزشک مراجعه کند.
تحقیقات جدید نشان میدهد: مردانی که بیش از اندازه مینشینند، در معرض خطر پولیپ روده قرار دارند؛ حتی اگر این افراد در طول نشستن وقفه ایجاد کنند و فعالیتهای تفریحی پیاده روی و دویدن نرم داشته باشند و یا گلف بازی کنند.
محققان امریکایی میزان فعالیت 1700 مرد و زن را مورد بررسی قرار دادند. آنان دریافتند سبک زندگی مردان آرامتر آنان را در معرض خطر بیشتر پولیپهای پیش سرطانی قرار میدهد.
مردانی که 11 ساعت یا بیشتر در طول روز نشسته بسر میبرند، مانند زمان نوشتن و یا خواندن، 45 درصد بیشتر از افرادی که 7 ساعت و یا کمتر مینشینند در معرض خطر هستند.
محققان بر اساس یافتههای تحقیقی انجام شده اعلام کردند: این مورد نشان میدهد که عدم فعالیت، عامل خطر پولیپهای غیرسرطانی و تومورهای خوش خیم روده بزرگ است که میتواند منجر به سرطان کولورکتال شود.
بر اساس این گزارش، عود کردن پولیپ در مردان شایعتر از زنان است؛ بخصوص افرادی که فعالیت کمتری دارند.
این تحقیق توسط موسسه ملی بهداشت و موسسه ملی سرطان ایالات متحده انجام شده و در کنفرانس پیشگیری از سرطان ارائه شده است.
کریستین ساردو مولمنتی، سرپرست این تحقیق و متخصص اپیدمیولوژی از دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه کلمبیا اظهار کرد: بی تحرکی از عوامل خطر سلامتی است. حتی در میان افرادی که فعالیت جسمانی روزانه دارند، زمان نشستن طولانی مدت مرتبط با مرگ زودرس و ناخوشی است.
اگر چه این تحقیق ارتباط بین بیتحرکی و افزایش خطر پولیپ روده را بیان میکند، اما رابطه علت و معلولی را ثابت نمیکند. هیچ ارتباط حفاظتی بین فعالیت بیشتر و خطر کاهش سرطان روده بزرگ وجود ندارد.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان
به گزارش خبرگزاری آریا ، با مصرف پنج ماده غذایی زیر می توان به جلوگیری از ابتلا به سرطان روده کمک کرد :
1 - سیر :
سیر از جمله مواد غذایی سودمند است که در برابر بسیاری از بیماری ها ، از بدن محافظت می کند. این گیاه ترکیباتی دارد که می تواند خطر ابتلا به تومورهای روده را تا 30 درصد کاهش دهد. ماده شیمیایی اسیلین موجود در سیر که طعم و بوی تند سیر به علت وجود این ترکیب است ، به ویژه برای از بین بردن مولکول های سرطانزا در روده ، کبد و روده بزرگ مفید است. خوردن سیر به صورت خام و خرد شده بهترین روش مصرف این ماده غذایی است.
2 - کنگر فرنگی (آرتیشو) :
کنگر فرنگی نیز مانند کرفس و اسفناج گیاهی سرشار از فیبر است که فیبر آن همزمان هم قابل حل است و هم غیرقابل حل (هر صد گرم کنگر فرنگی بیش از هشت گرم فیبر دارد). فیبر این گیاه مانند بورس های کوچکی عمل کرده ، روده را پاکسازی می کند و مانع رسوب مواد غیرقابل جذبی می شود که ممکن است در عملکرد مخاط روده اختلال ایجاد کنند.
از طرف دیگر کنگر فرنگی حاوی اینولین است که به توسعه باکتری های مفید در روده مانند بیفیدوباکترها کمک می کند و به این ترتیب خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش می دهد. البته لازم به ذکر است که همه میوه ها وسبزیجات سرشار از فیبر برای مقابله با سرطان روده مفید هستند.
3 - مواد غذایی سرشار از امگا-سه :
امگا-سه رشد پلیپ ها را که از تومورهای خوش خیم در دیواره روده بزرگ به شمار می روند و نقش مهمی در گسترش سرطان روده دارند ، تحت تاثیر قرار می دهد. این بهترین دلیل برای مصرف مرتب مواد غذایی سرشار از امگا-سه مانند ماهی آزاد ، ماهی تن ، روغن کلزا یا گردو ، دانه کتان (به شرط آنکه آسیاب شده باشد) یا حتی اسفناج است.
4- گیاه تراگوپوگون (شِنگ) :
گیاه تراگوپوگون نیز مانند کنگر فرنگی حاوی ترکیب اینولین است که از ابتلا به سرطان روده محافظت می کند. این گیاه که غالبا کم مصرف می شود ، سرشار از فیبر بوده و برای کاهش خطر ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش مفید است. این ماده غذایی را می توان به طور مرتب به صورت خام ، بخارپز یا همراه با سس مصرف کرد.
5 - زردچوبه : این ادویه بسیار مفید که به داشتن خاصیت ضدسرطانی مشهور است ، حاوی مولکولی به نام کورکومین است که یک آنتی اکسیدان و ضد التهاب قوی به شمار می رود. زردچوبه با از بین بردن وضعیت تهاجمی سلول های سرطانی به سم زدایی آنها کمک می کند. این ادویه همچنین تکثیر سلول های سرطانی را متوقف کرده و موجب آپوپتوز (خودکشی برنامه ریزی شده ژنتیکی سلول) سلول های سرطانی می شود. بنابراین با افزودن این ادویه به غذاها یا سس ها از فایده های بی شمار آن بهره مند شوید. برای جذب بهتر زردچوبه ، توصیه می شود آن را به همراه فلفل سیاه استفاده کرد.
دکتر سید امیر حسین امامی رئیس بخش انکولوژی انستیتو کانسر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری سینا گفت: «با توجه به اینکه اکثر سرطانهای روده بزرگ از پولیپهای روده منشاء میگیرند. تبدیل پولیپها از مرحله پیش سرطانی به مرحله سرطانی اکثراً چندین سال به طول میانجامد.»
وی تصریح کرد: «تشخیص پولیپ در مراحل اولیه و برداشتن آن منجر به پیشگیری و یا درمان سرطان در مراحل اولیه میشود.»
وی اعلام کرد: «امروزه روشهای مختلفی در سراسر جهان جهت تشخیص پولیپ وجود دارد که بررسی خون مخفی در مدفوع در سنین بالای ۴۵ سال و انجام کلونوسکوپی از جمله مهمترین این روشها است.»
دکتر امامی اضافه کرد: «بررسیهای مربوط به وجود پولیپ در افرادی که در اقوام درجه یک خود مبتلایان به سرطان روده بزرگ را دارند، ارزش و اهمیت دو چندانی پیدا میکند.»
فوق تخصص خون و سرطان بالغین ادامه داد: «بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ لازم است ضمن پیگیریهای مربوط به خود، نزد پزشکان معالج بروند و از روش غربالگری جهت افراد درجه یک نیز اطمینان پیدا کنند.»
وی در ادامه بیان کرد: «چهار روش عمده برای پیشگیری از ابتلاء به سرطان وجود دارد که یکی از این راهها، مصرف بیشتر سبزیجات، محدود کردن مصرف گوشت قرمز و پرهیز از مصرف گوشتهای فرآوری شده است.»
دکتر امامی افزود: «انجام فعالیتهای فیزیکی حداقل به مدت ۳۰ دقیقه در روز، کنترل وزن، پرهیز از چاقی و عدم مصرف دخانیات و الکل از راههای دیگر کنترل و پیشگیری از سرطان است.»
رئیس بخش انکولوژی انستیتو کانسر گفت: «رعایت هر چهار مورد قاعدتاً بیشترین تاثیر را در شانس ابتلاء افراد به سرطان دارد. حتی اگر یکی از موارد را رعایت کند، شانس ابتلاء خود به سرطان را تا حد قابل ملاحظهای کم میکند.»
وی افزود: «البته این توضیحات به معنای حذف کامل گوشت قرمز در برنامه غذایی نیست و مصرف حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم گوشت در هفته منجر به افزایش شانس ابتلاء به سرطان نمیشود.»
دکتر امامی در پایان گفت: «مصرف سیگار و الکل از مهمترین عوامل ابتلاء به سرطان در سراسر دنیا است.»
پیاز و پیشگیری از سرطان روده
طبق تحقیقات دانشمندان، مصرف منظم پیاز البته دو تا چند بار در هفته، به طور واضح خطر سرطان روده بزرگ را کم میکند. پیاز سرشار از فلاونوئیدها است و از رشد تومورها در حیوانات جلوگیری میکند بنابراین میتواند سلولهای روده بزرگ را از آسیب حفظ کند.
پختن گوشت با پیاز میتواند به کاهش مواد سرطانزا که در هنگام پخت گوشت در حرارت ایجاد میشوند، کمک کند.
تحقیقات دانشمندان حاکی از آن است که پیاز اثرات حمایتی و مهمی در پیشگیری از گسترش سرطان روده بزرگ دارد.
برگرفته ازسایت ایران سلامت